Om kören

Om kören:

I mer än 30 år har Divertimento spridit sångglädje i Landskrona. Vi är en blandad kör med sångare i alla åldrar.

Kören har en bred repertoar med allt från klassiskt till jazz och pop – vi sjunger det bästa av det mesta, helt enkelt. Dessutom älskar vi i Divertimento att stå på scen! Varje år sätter vi upp en föreställning på Landskrona Teater, där vi blandar körsång med ett stänk av skådespeleri, dans, manus och rekvisita – allt med en stor portion humor!

Divertimento leds av dirigent och sångpedagog Mattias Svensson. Varje tisdagskväll träffas vi på drottningen i Landskrona, och repeterar, musicerar och har roligt.

Vi framträder även med traditionella körkonserter och vill verka för ett rikt kulturutbud, för alla åldrar i Landskrona.
Håll utkik över våra kommande konserter och föreställningar på startsidan!

Sök till Divertimento!

Visste du att forskning tyder på att du blir både smartare och friskare av att sjunga i kör? Både vilopulsen och blodtrycket kan sjunka hos personer när de sjunger i grupp. Vi i Divertimento eftersträvar en hög musikalisk nivå – föreställningar, konserter och inspelningar hör till vår vardag.

Vi värdesätter vår gemenskap och tar hand om varandra.

Vi söker dig som vill sjunga i Divertimento, en kör som alltid har något nytt på gång. För att bibehålla bra balans i kören vill vi helst ha så jämn fördelning av stämmorna som möjligt. Nu söker vi sångare till alla stämmor.

Du måste vara över 18 år för att vara med i Divertimento, och vi ser helst att du har erfarenhet av att sjunga i kör. Notkunskap är en klar fördel.
När du söker till Divertimento kommer du att få göra en mindre provsjungning för körens dirigent och musikutskott.

Visst låter det intressant?

Hör av dig till jagvillsjunga@divertimento.se

Lyssna på oss!

facebook-flat-vector-logo-400x400  Divertimento på facebook 

Divertimento på youtube