Om kören

Om kören:

Divertimento är en blandad kör med sångare i alla åldrar som spridit sångglädje i Landskrona i mer än 30 år.

Kören har en bred repertoar med allt från klassiskt till jazz till pop, vi sjunger det bästa av det mesta helt enkelt! Dessutom älskar vi i Divertimento att stå på scen, varje vår sätter vi upp en scenföreställning på Landskrona teater där vi blandar körsång med teater, dans, manus och rekvisita – allt medan vi har fantastiskt roligt tillsammans!

Divertimento leds sedan hösten 2018 av dirigent Mattias Svensson. Med förkärlek till olika musikstilar, text, känsla och körklanger arbetar vi tillsammans varje tisdag mellan 19:00-21:30. Vi värnar alltid om gemenskapen i kören.

Vi framträder även med mer traditionella körkonserter och vill verka för ett rikt kulturutbud för alla åldrar i Landskrona. Håll gärna utkik över våra kommande konserter och föreställningar på startsidan.

Vill du sjunga med oss?

Visste du att forskning tyder på att du blir både smartare och friskare av att sjunga i kör? Både vilopulsen och blodtrycket kan sjunka hos personer när de sjunger i grupp. Vi i Divertimento eftersträvar en hög musikalisk nivå samtidigt som vi har roligt tillsammans. Vi värdesätter vår gemenskap och tar hand om varandra.

Vi söker dig som vill sjunga i Divertimento, en kör som alltid har något nytt på gång. För att bibehålla bra balans i kören vill vi helst ha så jämn fördelning av stämmorna som möjligt. Nu söker vi framför allt dig som sjunger tenor eller bas.

Du måste vara över arton år för att vara med i Divertimento, och vi ser helst att du har lite erfarenhet av att sjunga i kör. Vi kräver inte att du kan läsa noter, men det är en klar fördel.

Låter det intressant?

Hör av dig till jagvillsjunga@divertimento.se

Vi repeterar varje tisdagskväll i en lokal i Landskrona.

När du söker till Divertimento får du komma till en av våra ordinarie repetitioner för att sjunga med oss och se hur vi arbetar. Du får också göra en mindre uppsjungning för vår dirigent.

Vill du komma och lyssna på oss? Hitta nästa konsert här.

facebook-flat-vector-logo-400x400  Divertimento på facebook