Om kören

Om kören:

Divertimento är en blandad kör med sångare i alla åldrar som spridit sångglädje i Landskrona i mer än 30 år.

Kören har en bred repertoar med allt från klassiskt till jazz till pop, vi sjunger det bästa av det mesta helt enkelt! Dessutom älskar vi i Divertimento att stå på scen, varje vår sätter vi upp en scenföreställning på Landskrona teater där vi blandar körsång med teater, dans, manus och rekvisita – allt medan vi har fantastiskt roligt tillsammans!

Divertimento leds sedan hösten 2018 av dirigent Mattias Svensson. Med förkärlek till olika musikstilar, text, känsla och körklanger arbetar vi tillsammans varje tisdag mellan 19:00-21:30. Vi värnar alltid om gemenskapen i kören.

Vi framträder även med mer traditionella körkonserter och vill verka för ett rikt kulturutbud för alla åldrar i Landskrona. Håll gärna utkik över våra kommande konserter och föreställningar på startsidan.

Vill du sjunga med oss?

Vi söker dig som vill sjunga i kör i Landskrona. Vi har störst behov av män som sjunger tenor, men även de som sjunger bas. Är du kvinna så är du välkommen att höra av dig men vi vill helst ha så jämnt antal medlemmar i stämmorna som möjligt för att bibehålla balansen i kören.

Du måste vara över arton år för att kunna vara med i Divertimento, och vi ser helst att du har lite erfarenhet av att sjunga i kör eller läsa noter. Vi kräver inte att du kan läsa noter, men ger en klar fördel.

Vi repeterar varje tisdagkväll i en lokal i Landskrona.

Låter det intressant att sjunga med oss så ser vi gärna att du hör av dig till jagvillsjunga@divertimento.se

Om du vill pröva på hur det är att sjunga med oss så får du komma till en av våra ordinarie repetitioner där vi sjunger lite tillsammans. Du får också göra en mindre uppsjungning för vår dirigent.

Visste du att forskning tyder på att du blir både smartare och friskare av att sjunga i kör? Både vilopulsen och blodtrycket kan sjunka hos personer när de sjunger i grupp. Detta gäller dock främst amatörsångare. Vi i Divertimento strävar efter en hög musikalisk nivå samtidigt som vi har roligt tillsammans. Vi värdesätter vår gemenskap och tar hand om varandra.

Vill du komma och lyssna på oss? Hitta nästa konsert här.

facebook-flat-vector-logo-400x400  Divertimento på facebook